Uuden muotoilun yhdistys | Uuden Muotoilun Joulumarket
Uuden muotoilun designmarket Turussa Rettigin tehtaalla. Mukana yli 50 muotoilijaa ja muuta ohjemaa, tervetuloa!
designmarket, turku, logomo, rettigin tehdas, taiteiden talo, joulumarkkinat, vanhan suurtorin joulumarkkinat
page-template-default,page,page-id-22749,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-2.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.3,vc_responsive

Uuden Muotoilun Joulumarket

Uuden Muotoilun Joulumarket täyttää Rettigin vanhan tupakkatehtaan uudella muotoilulla ja vastuullisilla joululahjaideoilla 27.-28.11.2021 klo 11-17.

Mukana on yli 50 designbrändiä ja kattava valikoima vastuullisesti valmistettuja vaatteita, asusteita, koruja ja sisustusta. Shoppailun lomassa voit vaikka osallistua taidepajaan, istahtaa muotokuvapiirroksen malliksi tai pysähtyä nauttimaan videotaiteesta.

Tervetuloa ihastumaan uuteen muotoiluun, rupattelemaan suosikkituotteidesi tekijöiden kanssa sekä poimimaan uniikkeja muotoiluhelmiä itselle tai pukinkonttiin. Vapaa pääsy!

Tapahtumassa on käytössä koronapassi. Lue lisää täältä.

MITÄ: Uuden Muotoilun Joulumarket

MISSÄ: Rettigin tehdas (Nunnankatu 4, 20300 Turku)

MILLOIN: La 27.11 ja Su 28.11 klo 11-17

SAAPUMINEN: Suosittelemme saaapumaan jalan tai julkisilla! Tule Rettigille joko Nunnankadulta tai Vanhan Suurtorin joulumarkkinoiden ja Brinkkalan pihan kautta. Tilaan ja pihalle on esteetön kulku Nunnankadun kautta.

DESIGNMYYJÄT

HERMANDIA www.hermandia.com
Echo Dek  www.echo-dek.com
Naskali Leather www.naskalileather.com
KUKUTI mini concept store www.kukuti.fi
Kissapuu www.kissapuu.com
Frukt Coffee Roasters www.fruktcoffeeroasters.com
Uuden muotoilun yhdistys (UMY) www.uudenmuotoilunyhdistys.fi

💡 Mekin osataan -työpaja
Suunnittele ihana aineeton joululahja!

💎 MAMAkoru korupaja
MAMAkorun pisteellä pääset myös loihtimaan omat korvakorut!

🖼 Turun piirustusseura
Istahda malliksi Turun Piirustusseuran jäsenille, jotka piirtävät kävijöistä pikamuotokuvia.

♻ KAMU-keräys
Tuo poistotekstiilit kiertoon Lounais-Suomen Jätehuollon keräykseen!
Lue lajitteluohje tästä.

👩‍🎨 Turun kuvataidekoulun himmelipaja
Lauantaina 27.11 klo 11-17  Taidepajassa
Tee oma ihana joulukoriste pahvipilleistä!

🎨 Turun Sunnuntaimaalarit
Sunnuntaina 28.11 klo 11-17 Taidepajassa
Taiteile uniikki lahjalaatikko jouluostoksillesi!

☕ Fiilis Cafe & Bistro pop up
Herkuttele Rettigin 1. kerroksen pop up-kahvilassa!

🌿 Keskustelu: Muotoilu, luonto ja tulevaisuus
lauantaina 27.11 klo 16-17 Fiilis Cafe & Bistro pop upissa

Mitä merkitystä on luonnon monimuotoisuudella? Millainen rooli muotoilijalla voi olla tulevaisuudessa luonnon tukijana? Mitä odottaa tulevaisuudelta?

Keskustelemassa mm. muotoilun professori ja teollinen muotoilija Juhani Salovaara, dosentti Sari Puustinen sekä tulevaisuudentutkija ja ratkaisukeskeisyyden ammattilainen Essi Silvonen. Mielikuvamuotoilija Miia Liesegang fasilitoi tilaisuutta.

Katso lisää täältä!

📺 Video Art Festival Turku presents:

Milja-Liina Moilasen ja Jirka Silanderin Paholaisen Viulu (2017) sukeltaa kaamokseen ja katoavaan maailmaan. Mäntymetsien varjossa, kaamoksen syleilyssä syntynyt lyhytelokuva pohtii elämässään kovia kokeneen henkilön paluuta kotiseudulleen, toiveenaan pelastaa edes pienikin osa menetetystä ihmissuhteestaan. Jos ei voi saada puolisoaan, niin voiko edes toteuttaa yhden yhteisen unelman?

Milja-Liina Moilanen (s.1989) on ohjaaja ja mediataiteilija, joka käsittelee projekteissaan sosiaalista eriytymistä ja toiseuttamisen teemoja. Tekijänä hän pyrkii menemään kohti aiheita jotka herättävät yleistä kummastusta tai ennakkoluuloja. Hän on valmistunut taiteen maisteriksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta vuonna 2019 tila-aikataiteiden osastolta. Moilasen teoksia on ollut esillä mm. Helsingin Taidehallissa sekä screeningeistä ja näyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Moilasen tärkeimpiä teoksia ovat olleet Siivooja (2017) sekä Eat Dirt (2019), jotka ovat herättäneet julkista keskustelua matalapalkka-aloista sekä median naiskuvasta. Hänet valittiin vuoden turkulaiseksi taiteilijaksi vuonna 2019. Moilanen ohjaa parhaillaan kahta pitkää dokumenttielokuvaa, Respectiä (Tuffi Films) ja Tip Railiä (New Dawn). http://miljamoilanen.fi/

Jirka Silander (s.1983) toimii kuvaajana sekä tuottajana tuotantoyhtiö New Dawnissa. Hän toiminut kuvaajana useissa tunnustusta saaneissa videotaideteoksissa, sekä dokumenteissa. Silander on tuottanut useita lyhytelokuvia, ja hän toimi tuottajana sekä kuvaajana pitkässä dokumenttielokuvassa The Name of the Game (New Dawn) sekä linjatuottajana elokuvassa Power of Love (Bufo)

👣 Magni Mundin kävelykierrokset
Osta liput kierroksille täältä: https://magnimundi.fi/joulun-avajaisviikonloppu-26-28-11/

perjantai 26.11. klo 17 Aaltojen Turku -arkkitehtuurikierros
lauantaina 27.11. klo 13 Christmas Walk -jouluinen kävelykierros
lauantaina 27.11. klo 13  Life on a Leaf – opastettu vierailu
sunnuntaina 28.11. klo 13 Arvokasta arkkitehtuuria -kävelykierros Piispankadulla

#uudenmuotoilunjoulumarket #designopenhouse

Kysyttävää, ohjelmaideoita tai muuta asiaa Joulumarketista?
Laita viestiä tuottaja@uudenmuotoilunyhdistys.fi!

Turku viettää Euroopan kulttuuripääkaupungin kymmenvuotisjuhlaa vuonna 2021. Uuden Muotoilun Joulumarket toteutetaan osana merkkivuoden ohjelmaa.